Blogs

Jukebox in de Amerhorst

Wat een mooi vak hebben wij toch…  Laatst speelden we twee keer in huiskamers van zorgcentrum de Amerhorst. Beide keren enthousiast ontvangen. Daar is de muziek! Dat betekent feest…

Bedoeling van deze muziekmomenten was in de eerste plaats om de bewoners een fijn uur muziek- en klankbeleving te geven en daarnaast om het personeel te laten ervaren wat muziek kan betekenen voor mensen met dementie. Dit in verband met de trainingen voor vrijwilligers en beroepskrachten in het gebruiken van muziek in de huiskamers, die we later in de Amerhorst geven. We willen laten ervaren dat muziek iets is dat ook in de latere fases van dementie wakker en blij maakt, herinneringen en teksten naar boven brengt, verbindt, sfeer maakt. En dat is gelukt!

We zongen samen liedjes van allerlei tijden. Eén bewoner speelde Son of a preacherman op onze gitaar. Voor sommige dames was het fijn dat we zee- en vogelgeluiden speelden.

Wat een fijne sfeer, waarin ingetogen mooie liedjes zingen en luisteren afgewisseld werd met lekker meedoen op bekende liedjes van toen. Herkenning, wakkerheid, lachende gezichten, ontroering. Er kwamen wensen om liedjes waar wij als jukebox op ingingen. Er kwamen verhalen los over in een koor zingen en over viool spelen in het Amersfoorts Jeugdorkest. Een echtgenoot, op bezoek bij zijn vrouw, die alle liedjes meezong en zo blij was met dit uur met een gouden randje. Het personeel met een big smile..

Neem contact met ons op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.