Muziek in verpleeghuis en dagbesteding

  • In het verpleeghuis
  • Op de dagbesteding
  • Thuis
  • Bij een speciale gelegenheid

Wij spelen zowel voor groepen als voor personen.

Wij richten ons op somatische en psychogeriatrische bewoners en bezoekers van de dagbesteding. Tijdens het spelen richten wij ons op individuele behoeften en interesses. Daarnaast biedt muziek de mogelijkheid om in groepen en in de huiskamer van het verpleeghuis een positieve en samenhangende sfeer te scheppen waardoor er meer levensvreugde ontstaat.

Om ons doel te bereiken maken wij gebruik van een breed scala aan muzikale mogelijkheden. Deze variëren van het spelen van herkenbare muziek en liedjes tot het scheppen van klanksferen. We bespelen veel verschillende muziekinstrumenten van hoge klankkwaliteit: accordeon, diverse snaarinstrumenten en een groot aantal percussieen bijzondere klankinstrumenten.

In de laatste jaren is er wetenschappelijk aangetoond dat het gebruik van muziek- en klankbeleving een positieve uitwerking heeft op het welbevinden van kwetsbare ouderen. De kracht van muziek bestaat uit het positief prikkelen van de hersenen en het oproepen van herinneringen. Muziek is bij uitstek geschikt om non-verbaal contact te kunnen leggen, een specifiek aspect dat bij dementie belangrijk is. Muziek is revitaliserend, activerend en troostend.

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Door uw gegevens achter te laten via het contactformulier, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Neem contact met ons op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.