Trainingen

Wij trainen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in zorg en welzijn om muziek gericht in te zetten bij ouderen. Het doel is om te reactiveren en/of te ontspannen en meer in het algemeen om het welbevinden te verhogen. Ons aanbod kenmerkt zich door een grote mate van flexibiliteit en maatwerk.

Binnen het dagelijks werk is er vaak voor de professionals geen tijd om de kennis en vaardigheden over te dragen die nodig zijn om te kunnen aansluiten bij de behoeften van een specifieke doelgroep. Hier willen wij op inspelen met ons trainingsaanbod. Uitgaand van de wensen van de opdrachtgever bieden wij een aanbod op maat aan.

Een theoretisch deel gaat vooral over bewustwording over de werking van muziek en op welke manier muziek doelgericht in te zetten: activerend, ontspannend, contact bevorderend.

Een praktisch deel gaat over de inzet en voor- en nadelen van bestaande (mechanische) muziek en zelf muziek maken. We besteden hierbij aandacht aan het gebruik van eenvoudige middelen als er geen of weinig vaardigheden en materialen zijn op dit gebied. Voorbeelden hiervan zijn gebruik van stem en lichaamspercussie, teksten, bewegen op muziek en diverse spelelementen. De deelnemers zijn na afloop ge├źnthousiasmeerd en hebben voldoende bagage om daadwerkelijk ermee aan de slag te gaan.

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Door uw gegevens achter te laten via het contactformulier, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Neem contact met ons op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.